O nás
Protein a Co z toho?
„Jedlo od nás je kvalitné palivo, ktoré si na rozdiel od benzínu aj skutočne vychutnáš.“Jesť jednoducho musíš, či už sedíš za počítačom, alebo sa potíš v gyme. A je úplne zbytočné, ak ti pri každom súste obraciaš oči nad cenou. Alebo ťa z toho bolí žalúdok. Hľadali sme dlho, až sme si radšej začali vyrábať vlastné produkty. Pretože funkčné a kvalitné jedlo vôbec nemusí chutiť ako blato.
Kritické myslenie aj chuťReceptúry si len tak z prsta necucáme. Vymýšľame ich tak, aby zloženie nielen fungovalo, ale aj chutilo. Skúmame vedecké štúdie, aby si ty nemusel. A chuť ladíme tak dlho, až kým si nebude chcieť každý pridať dupľu. Len tak. |
![]() |
![]() |
Robíme si všetko samiČo si vymyslíme, to aj vyrobíme – a ty to potom zješ. Bez zbytočností, ktoré nedávajú zmysel. Pre teba to znamená poctivé zloženie za menej peňazí. Pre nás pokojný spánok, pretože presne vieme, čo ti ponúkame.
Nepodceňujeme skúsenostiNielen tie naše, ale hlavne iných. Zaujíma nás, čo potrebuješ a prečo. Buď ti to vyhovoríme, alebo sa do toho rovno pustíme. Takže ak ti u nás niečo chýba – počúvame. Už dávno to totiž nerobíme kvôli sebe. |
Z hlavy do žalúdka
...ako to u nás funguje?

Timeline
2015
Ahoj, ja som Dan
Som druhák na medicíne a už ma nebaví piť tie sajrajty. Takže keď práve neležím v skriptách, obchádzam trénerov so svojím proteínom. Ten chutí, lebo mám dosť kritický jazyk. A navyše funguje, pretože viem, čo telo potrebuje. Všetko je to skvelé – len pomaly prestávam stíhať život.
2016
Prvý zamestnanec (mesiaca)
Stále študujem, stále navštevujem fitká, ale už na to nie som sám. Ku koncu roka sa ku mne pridáva svokor Dan Blahoušek ako vedúci výroby. Pomaly sa totiž z drahého koníčka počas školy stáva zmysluplná práca. A Dan je zamestnancom mesiaca. Vôbec nevadí, že nevieš, ktorý z nás to je, keďže sme zatiaľ len my dvaja.
2017
Záchranná brzda
Stále študujem, ale už nikam necestujem. V máji totiž spúšťame e-shop s desiatimi produktmi. Zrazu mám nielen viac času, ale aj zákazníkov. Za pár sekúnd na internete totiž oslovím oveľa viac ľudí ako za celý deň na cestách.
2019
Koniec a začiatok
V júni končím štúdium, čo znamená dve veci. Pred meno si môžem písať MUDr. a zrazu mám viac času na firmu. V októbri sa sťahujeme z garáže a pribúdajú nové ruky do výroby.
2020
Česko je nám malé
A pôvodné priestory tiež. Takže opäť sťahovanie do väčších priestorov a zároveň rozširujeme územie. Slovensko máme za rohom a dohovoríme sa, takže k bodka cé zet pridávame bodka es ká.
2021
Prvé oficiálne kancelárie a ocenenie
Výrobu sme síce mali prakticky od začiatku, ale kancelárie nie. Osemnásť hláv si ich už však zaslúži – a tak od januára máme svoje „doma“ v Olomouci.
2022
Boj o suroviny
Poriadne divoký rok, ktorý nás zbavil ružových okuliarov. Dozvuky pandémie a zdražovanie surovín nám poriadne zamotalo plány. Nevzdali sme sa. Firma fungovala ďalej.
2023
Ocenenie Forbes
Po rokoch driny to konečne prišlo – moje meno sa objavilo v rebríčku Forbes „30 pod 30“. Silný moment, ktorý nám ukázal, že Protein & Co. rastie správnym smerom. Máme 570 vlastných receptúr a ja mám chuť posúvať to ešte vyššie.
2024
Ďalšia stanica
Maďarsko. O naše receptúry sa chceme podeliť aj o hranice ďalej. Preto dvíhame kotvy a k bodka cé zet a es ká pridávame bodka há ú.